Cerita Cinta Zulaikha Kepada Yusuf

Posted on
Image Result For Cerita Cinta Zulaikha Kepada Yusuf

Image Result For Cerita Cinta Zulaikha Kepada Yusuf

Yusuf berkata lagi. “Yusuf, bagaimana harus aku harus mendapatkan apa yang selama ini kudambakan, dan kini aku datang kerananya,” Zulaikha merayu lagi. Yusuf membalas, “Ke manakah aku akan lari daripada murka Allah sekiranya aku menderhaka kepada Nya?” Sedarlah Zulaikha bahawa Yusuf benar benar tidak mahu memnuhi apa yang dia inginkan.. Sejarah menceritakan kisah cinta Zulaikha terhadap Nabi Yusuf. Sewaktu Zulaikha dibelenggu oleh cinta nafsu yang berkobar kobar pada Nabi Yusuf. Bila Nabi Yusuf menolak keinginannya, ditariknya baju Nabi Yusuf hingga terkoyak. Akibat dari peristiwa itu Nabi Yusuf dipenjara. Tinggallah Zulaikha memendam rindu cintanya kepada Yusuf..Zulaikha mengulurkan tangannya kepada Yusuf dan berusaha untuk memeluknya. Nabi Yusus as berputar dalam keadaan pucat wajahnya dan berlari menuju ke pintu. Lalu ia dikejar oleh wanita itu dan wanita itu menarik narik pakaiannya..Saat inilah Yusuf dan Zulaikhapun bertemu dan akhirnya menikah. Memang kisah pernikahan antara Yusuf AS dan Zulaikha ini tak dimuat dalam Al qur’an termasuk juga dengan nama wanitanya sebagai Zulaikha juga tidak disebutkan dalam Al quran.. Inilah Kisah Zulaikha jatuh cinta pada Nabi Yusuf ~ Kisah Para Nabi Zulaikah sang isteri Al Azis sangat mencintai Nabi Yusuf as. Ia merayunya dengan terang terangan..Zulaikha’ menjawab, “Aku berlindung kepada Allah, jika Yusuf memperolokku. Dia tidak menginginkanku ketika aku masih muda, memiliki harta dan kedudukan. Sekarang, dia mau menikahiku di saat aku fakir, buta, dan renta.” Nabi Yusuf memerintahkan Zulaikha’ untuk bersiap siap menghadapi pernikahan.. Sejarah menceritakan kisah cinta Zulaikha terhadap Nabi Yusuf. Sewaktu Zulaikha dibelenggu oleh cinta nafsu yang berkobar kobar pada Nabi Yusuf. Bila Nabi Yusuf menolak keinginannya, ditariknya baju Nabi Yusuf hingga terkoyak. Akibat dari peristiwa itu Nabi Yusuf dipenjara. Tinggallah Zulaikha memendam rindu cintanya kepada Yusuf..Zulaikha merasa takut lalu melaporkan hal tersebut kepada suaminya dengan menfitnah mengatakan bahawa dia di nodai Yusof.Tetapi,Al Aziz tidak mempercayainya kerana sifat jujur Yusuf dan juga bukti yang nyata iaitu baju Yusuf terkoyak di bahagian belakang..Zulaikha menjawab Aku menginginkan tiga perkara,iaitu kecantikan,harta,dan perkahwinan”.Kemudian Yusuf as ingin pergi meniggalkan Zulaikha,namun Allah SWT mewahyukan kpdnya “Wahai Yusuf engkau telah berkata kpd Zulaikha apa yg engkau inginkan.Akan tetapi engkau tidak memberi jawapan atas keinginannya itu.Ketahuilah olehmu bahawasanya Allah telah mengahwinkan Zulaikha . Dan setelah Yusuf dijualkan di negeri Mesir berkatalah orang yang membeli Yusuf kepada isterinya Berilah dia layanan yang sebaik baiknya semoga ia .

Mendengar pengakuan keduanya, Qitfir menjadi bingung. Oleh karena itu, ia bertanya kepada saudara Zulaikha yang terkenal jujur dan bijak. Saudara Zulaikha berkata, “Jika baju yang dikenakan Yusuf sobek di bagian depan, istrimu benar..Sudilah kiranya bagi komen di sini. Gunakanlah ayat yang menunjukkan anda seorang yang berbudi bahasa. Terima kasih daun keladi, Kalau.boleh singgah lah lagi..Pilih cara kesukaan Anda untuk menampilkan komentar dan klik “Simpan pengaturan” untuk mengaktifkan perubahan..Novelist remaja yang telah menghasilkan beberapa biji novel cinta. Aku dah beli novel Sekebun Bunga Cinta hasil buah tangan ke Liyana Zahim..Sebuah cerita tentang nabi yusuf yaitu kisah nabi yusuf dan zulaikha, seorang isteri menteri yang jatuh cinta pada yusuf dan merayu nabi yusuf tanpa malu.Hi! This one of the reason why i’m very weak when writing in malay. During my school day back in mid ‘s There was a movement to modernized the malay grammar from Zaa’ba version to current version of malay..Hari ini nak cerita mengenai percutian malam kitorang ke Pulau Kapas, Terengganu dan sedikit tips ke Pulau Kapas. Kitorang bertolak ke Jeti Marang seawal . pagi sebab nak naik bot paling awal iaitu pukul . pagi..Supaya mereka berjaya menempuh segala dugaan, Kurniakanlah ketaqwaan dan kesyukuran kepada kedua mempelai supaya mereka sentiasa menerima nikmat Mu, Kurniakanlah keredhaan dan keinsafan kepada kedua mempelai supaya mereka dapat beramal ibadat ke jalan yang benar, Kurniakanlah ketabahan dan kecekalan kepada kedua mempelai supaya mereka menjadi hamba Mu yang berjaya di dunia dan akhirat..”Kenapa Hisyam berjanji dengan abah tidak berhubung dengan adik?” angah tidak lepaskan peluang bertanya ketika dia sedang duduk bersantai dengan abah dan umi di ruang tamu..Blog Novel dan Cerpen Online. Novel Online, Cerpen Online dan Cerita Teladan Online.

kumpulan doa islam

 • Tak Seindah Biasa Kisah Cinta Zulaikha Dan Nabi Yusuf A S

  Yusuf berkata lagi. “Yusuf, bagaimana harus aku harus mendapatkan apa yang selama ini kudambakan, dan kini aku datang kerananya,” Zulaikha merayu lagi. Yusuf membalas, “Ke manakah aku akan lari daripada murka Allah sekiranya aku menderhaka kepada Nya?” Sedarlah Zulaikha bahawa Yusuf benar benar tidak mahu memnuhi apa yang dia inginkan..

 • Gadis Kalis Peluru Kisah Cinta Zulaikha Kepada Nabi Yusuf

  Sejarah menceritakan kisah cinta Zulaikha terhadap Nabi Yusuf. Sewaktu Zulaikha dibelenggu oleh cinta nafsu yang berkobar kobar pada Nabi Yusuf. Bila Nabi Yusuf menolak keinginannya, ditariknya baju Nabi Yusuf hingga terkoyak. Akibat dari peristiwa itu Nabi Yusuf dipenjara. Tinggallah Zulaikha memendam rindu cintanya kepada Yusuf..

 • Kisah Nabi Yusuf Dan Zulaikha Para Wanita Terpotong

  Zulaikha mengulurkan tangannya kepada Yusuf dan berusaha untuk memeluknya. Nabi Yusus as berputar dalam keadaan pucat wajahnya dan berlari menuju ke pintu. Lalu ia dikejar oleh wanita itu dan wanita itu menarik narik pakaiannya..

 • Jodoh Tak Akan Kemana Memetik Hikmah Dari Kisah Cinta

  Saat inilah Yusuf dan Zulaikhapun bertemu dan akhirnya menikah. Memang kisah pernikahan antara Yusuf AS dan Zulaikha ini tak dimuat dalam Al qur’an termasuk juga dengan nama wanitanya sebagai Zulaikha juga tidak disebutkan dalam Al quran..

 • Inilah Kisah Zulaikha Jatuh Cinta Pada Nabi Yusuf Kisah

  Inilah Kisah Zulaikha jatuh cinta pada Nabi Yusuf ~ Kisah Para Nabi Zulaikah sang isteri Al Azis sangat mencintai Nabi Yusuf as. Ia merayunya dengan terang terangan..

 • Menyingkap Kebenaran Kisah Cinta Zulaikha Dan Nabi Yusuf

  Zulaikha’ menjawab, “Aku berlindung kepada Allah, jika Yusuf memperolokku. Dia tidak menginginkanku ketika aku masih muda, memiliki harta dan kedudukan. Sekarang, dia mau menikahiku di saat aku fakir, buta, dan renta.” Nabi Yusuf memerintahkan Zulaikha’ untuk bersiap siap menghadapi pernikahan..

 • Kisah Cinta Zulaikha Kepada Nabi Yusuf Khalifah

  Sejarah menceritakan kisah cinta Zulaikha terhadap Nabi Yusuf. Sewaktu Zulaikha dibelenggu oleh cinta nafsu yang berkobar kobar pada Nabi Yusuf. Bila Nabi Yusuf menolak keinginannya, ditariknya baju Nabi Yusuf hingga terkoyak. Akibat dari peristiwa itu Nabi Yusuf dipenjara. Tinggallah Zulaikha memendam rindu cintanya kepada Yusuf..

 • Kisah Cinta Nabi Yusuf As Dan Siti Zulaikha The Diary Of

  Zulaikha merasa takut lalu melaporkan hal tersebut kepada suaminya dengan menfitnah mengatakan bahawa dia di nodai Yusof.Tetapi,Al Aziz tidak mempercayainya kerana sifat jujur Yusuf dan juga bukti yang nyata iaitu baju Yusuf terkoyak di bahagian belakang..

 • Ayienchan Hebatnya Cinta Siti Zulaikha Kepada Nabi Yusuf

  Zulaikha menjawab Aku menginginkan tiga perkara,iaitu kecantikan,harta,dan perkahwinan”.Kemudian Yusuf as ingin pergi meniggalkan Zulaikha,namun Allah SWT mewahyukan kpdnya “Wahai Yusuf engkau telah berkata kpd Zulaikha apa yg engkau inginkan.Akan tetapi engkau tidak memberi jawapan atas keinginannya itu.Ketahuilah olehmu bahawasanya Allah telah mengahwinkan Zulaikha .

 • Kisah Cinta Zulaikha Dan Nabi Yusuf Khalifah

  Dan setelah Yusuf dijualkan di negeri Mesir berkatalah orang yang membeli Yusuf kepada isterinya Berilah dia layanan yang sebaik baiknya semoga ia .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *